NRG-Connect

NRG-Connect

Vier keer per jaar is er voor onze Supply Chain professionals (Officers) een kennisavond. Deze kennisavonden zijn onderdeel van NRG-Connect, een platform dat is opgezet voor en door onze Officers.De activiteiten van NRG-Connect zijn erop gericht dat iedereen binnen NRG-Office op informeel en professioneel vlak hechter wordt. Zo weten alle Officers dat ze bij elkaar terecht kunnen als ze ergens tegenaan lopen in hun opdracht. Als opdrachtgever zet je dan ook niet alleen een van onze Supply Chain professionals op interim basis in, maar ook het team en de kennis van professionals achter deze professional. NRG-Connect is daarmee een aanwinst voor iedereen. Voor ons als NRG-Office, voor de Officer én voor de opdrachtgever.  In dit nieuwsbericht neemt Anoek Verhoeff, een van onze Officers, ons mee in haar bevindingen over de kennisavonden tot nu toe.

Behoefte om elkaar beter te leren kennen

”NRG-Connect is een van de manieren om je collega’s beter te leren kennen. We zien elkaar niet vaak, omdat we allemaal op locatie met onze eigen opdracht bezig zijn. Mede daardoor is er een sterke behoefte ontstaan om bijeenkomsten te organiseren waar we elkaar beter leren kennen en kunnen sparren over bepaalde vraagstukken. Vanuit die behoefte is door een aantal Officers NRG-Connect opgezet.”

”De NRG-Connect sessies zijn nu twee keer gehouden, hierbij waren vrijwel alle Officers aanwezig. Tijdens deze avonden worden workshops en brainstormsessies georganiseerd. De workshops staan in het teken van samenwerking en onderzoeken en tijdens de brainstormsessies worden actuele vraagstukken in de Logistiek/Supply Chain behandeld. Zo blijven we op de hoogte van allerlei trends en ontwikkelingen binnen de Logistiek/Supply Chain.”

NRG-Connect

De vorige NRG-Connect sessie

”De afgelopen sessie was er bijvoorbeeld een diefstal in scène gezet, geheel aangepast aan NRG-Office. De collega’s van het kantoor hadden zich aangemeld als acteur en op die manier moest je met je groepje zien te ontdekken wie de computer uit het magazijn had gestolen. Tussen de groepen Officers die probleem aan het oplossen waren, liepen observatoren. Zij beoordeelden de samenwerking en werkwijze binnen de groep. Het was leuk om te zien dat er een groot verschil was tussen doeners en denkers. Zo ben ik een doener en zat ik in een groep met twee denkers. Zij waren vooral bezig met welke vragen we aan de acteurs gingen vragen, terwijl ik eigenlijk direct vragen wilde gaan stellen aan de acteurs. Op die manier leer je elkaar op een hele andere manier kennen en kun je een mooie aanvulling zijn op elkaar.”

”Achteraf praten we altijd na over de workshop. Hierin komen leuke bevindingen naar boven die je wellicht al waren opgevallen, maar soms helemaal niet door had. Er kwam bijvoorbeeld naar voren dat we de neiging hebben te snel gesloten vragen te stellen, terwijl je meer antwoorden krijgt als je open vragen stelt. Ook kwam naar voren dat we goed moesten letten op wat voor soort vragen je aan bepaalde personen binnen de organisatie stelt.”

Kennis komt van pas bij mijn opdracht

”Dit soort bevindingen helpen mij heel erg bij mijn opdrachten. Ik heb geleerd hoe je het beste vragen kan stellen, hoe personen kunnen verschillen en hoe je hier op in kan spelen. Daarnaast leer je goed welke collega’s sterk zijn in bepaalde gebieden van Logistiek/Supply Chain of bepaalde systemen. Zo weet ik gemakkelijk wie ik om hulp kan vragen, indien ik tegen issues aanloop bij mijn opdracht. Sinds NRG-Connect is gestart, merk ik dat er veel meer interactie is tussen de Officers en er meer sparringsmogelijkheden zijn ontstaan. Zo zorgen we er samen voor dat we allemaal onze opdrachten zo goed mogelijk kunnen voltooien.”

Wil jij met ons in gesprek?

Wil jij als Logistiek/Supply Chain professional onderdeel worden van onze club? Of kan jouw organisatie wel een boost gebruiken? Wij gaan graag met je in gesprek! Mail, bel, of app ons gerust!