Duurzaamheid

syNRG editie mei

SyNRG: het vakblad voor en door Supply Chain professionals. Inmiddels is de derde editie live! Een editie gericht op duurzaamheid, de logistiek en werkzaamheden binnen de Supply Chain. Hiervoor zijn we onder andere in gesprek gegaan met Kromkommer en Rijkswaterstaat.

Duurzaamheid in de Supply Chain

Duurzaamheid, een woord dat de laatste tijd vaak de revue passeert. Zo ook bij de organisatie van NRG-Connect. Zij wilde dat duurzaamheid centraal stond in een van de kennissessies. Dat bracht hen uiteindelijk bij Kromkommer. Kromkommer zet zich in tegen voedselverspilling. Momenteel wordt wereldwijd ongeveer 30% van ons eten verspild. Om dat tegen te gaan strijdt Kromkommer onder andere voor andere kwaliteitseisen bij groenten en fruit. ‘Looks’ moeten niet meer bepalen of een groente of fruit goed is. De smaak moet belangrijker zijn.

Hier op aanhakend zoomt syNRG deze editie tevens in op de circulaire economie. Een circulaire economie houdt in dat er zo wordt geproduceerd dat een product zo lang mogelijk mee kan en dat (zo veel mogelijk) onderdelen opnieuw gebruikt kunnen worden. Momenteel gebeurt dit nog lang niet.

Duurzaamheid

Het belang van een goede doorstroom

In Nederland maken we het vrijwel allemaal mee. In de file staan. Wat is daar de oorzaak van en wat wordt eraan gedaan om dit te verminderen? Hiervoor zijn we langsgegaan bij Rijkswaterstaat in Utrecht. Met Rijkswaterstaat zoomen we in op het vernieuwde incidentenmanagement. Dit is in het leven geroepen om zowel de reactieve- als proactieve maatregelen te verbeteren en te vernieuwen. Hoe ze dat doen en wat dat de Supply Chain tot nu toe heeft opgeleverd? Dat lees en zie je hier!

Werkzaamheden in de Supply Chain

De mei editie richt zich wederom op werkzaamheden in de Supply Chain. Het werk van een interim Supply Chain professional en het werk van een Supply Chain manager zijn de vaste thema’s die terugkeren. Voor het werk van een interim professional gaan we dit keer in gesprek met Jeroen Arendts. Hij is Supply Chain Planner bij Jacobs Douwe Egberts in Utrecht.

Met Annie Oude Hengel zoomen we in op de werkzaamheden een Supply Chain manager. Annie vervult deze functie nu ruim twee jaar bij Vergeer Holland in Reeuwijk. Ze legt ons uit welke werkzaamheden er komen kijken voor een manager bij een transitie naar een nieuw systeem.

Ben of ken jij iemand die mee wil schrijven aan syNRG?

syNRG verschijnt vier keer per jaar en is samengesteld voor en door Supply Chain professionals. Heb jij ideeën voor een volgende editie? Wil je een bijdrage leveren of ken jij iemand die dat leuk zou vinden? Mail of bel dan naar Ward Gugelot, hij is de eindredacteur: ✉ w.gugelot@linkedlabels.nl ☎ 06-58761711

Bekijk syNRG mei