Werken en reizen bij NRG-Office

NRG-Office Professional Jeanique Westerhof

Jeanique Westerhof

We vinden het bij NRG-Office erg belangrijk dat onze Professionals zich op hun gewenste manier kunnen blijven ontwikkelen. Onder andere door samen met hen de geschikte opdracht te vinden en trainingen voor ze aan te bieden. Maar ook op manieren die niet altijd even voor de hand liggen. Heel soms komt het voor dat een Professional een wat ‘anders dan normaal’ wens heeft; bijvoorbeeld het maken van een reis. Wanneer dit qua planning en invulling mogelijk is, waarom niet? Jeanique, een van onze Professionals, maakte het bespreekbaar. Lees hier haar verhaal!

Jeanique Westerhof over werken en reizen bij NRG-Office

Al vanaf dat ik klein was ging ik elk jaar met mijn ouders minstens een keer per jaar naar het buitenland. We gingen vaak kamperen in Zuid-Europa in de zomer en skiën in de winter. In mijn tienerjaren probeerde ik met vakanties steeds een nieuw land te bezoeken. Steeds ging ik iets verder weg. Tijdens mijn studie kreeg ik de mogelijkheid om een semester in het buitenland te studeren. Hier ontmoette ik veel studenten uit andere landen en met andere culturen. Door alle verhalen van deze studenten over hun land, werd ik erg nieuwsgierig naar al deze landen. Op dat moment werd ik mij er heel erg van bewust dat niet iedereen zo leeft zoals wij in Nederland doen en dat er nog zo veel te zien en te beleven is buiten Nederland. Vanaf toen begon bij mij de wens te groeien, om meer van de wereld te zien.

Ik ga het gewoon vragen!

Na mijn studie koos ik er daarom voor om eerst een paar maanden te gaan reizen, voordat ik zou gaan werken. Na mijn eerste reis was ik direct verkocht en wilde ik vaker gaan en meer gaan zien. Ik had verwacht dat dit mijn enige reis zou worden. Ik dacht namelijk dat het moeilijker zou zijn om een paar maanden weg te gaan, zodra je eenmaal zou werken. Na mijn reis ging ik echter werken voor NRG-Office. Toen ik na twee jaar weer de kriebels kreeg om opnieuw te gaan reizen, heb ik dit met NRG-Office gedeeld. Tot mijn blijdschap reageerden ze juist erg enthousiast. Stiekem denkt iedereen er wel eens over na om te gaan reizen, maar niet iedereen heeft de mogelijkheid of de durf om het daadwerkelijk te gaan doen. Bij NRG-Office vond iedereen het juist heel tof dat ik de keuze maakte om een aantal maanden te gaan reizen! Een groot voordeel van een interim-organisatie is dat je tijdelijk in een opdracht zit en in goed overleg tussen de opdrachten door een reis zou kunnen maken.

Leerzaam

Naast dat reizen erg leuk is, is het ook erg leerzaam. Je leert veel over andere culturen, je ontmoet veel nieuwe mensen, je proeft veel nieuwe gerechten en ziet nieuwe dingen. Daarnaast word je uit je comfortzone gehaald, doordat je je in een vreemde omgeving begeeft waar andere regels gelden. Verder moet je creatief zijn, want in korte tijd wil je zo veel mogelijk zien, waardoor je je snel door een land wilt verplaatsen. Als planner was ik gewend om altijd van te voren een plan te hebben en vooruit te kijken naar wat je wilt doen en zien in een bepaalde periode. Tijdens deze reis heb ik juist geleerd om dat los te laten en open te staan voor alles wat er op je afkomt. Het heeft mij flexibeler gemaakt. Alles wat ik geleerd heb en over mezelf te weten ben gekomen tijdens het reizen, kan ik meenemen in mijn dagelijkse leven en werk.

Meer weten?

NRG-Office is altijd op zoek naar Professionals die onze opdrachtgevers verder kunnen helpen. Ben jij gedreven, professioneel en hou jij van gezelligheid op zijn tijd? Kijk dan maar eens tussen de uitdagingen!