Interim Supply Chain Specialist

De functietitel ‘interim Supply Chain Specialist’ vraagt om de nodige uitleg. Het voorvoegsel interim geeft aan dat je een functie tijdelijk vervult. Een interimmer treedt in dienst bij een detacheerder en voert vanuit hun tijdelijke projecten bij opdrachtgevers uit. Vaak binnen een specialistisch vakgebied. In dit geval Supply Chain. Mét de zekerheid van een vaste baan.

 

Interim Supply Chain Specialist

Wat doet een interim Supply Chain Specialist?

Als interim Supply Chain Specialist kom je in dienst bij een detacheerder. Zij hebben contact met tal van bedrijven binnen een bepaalde branche. Voor ons (NRG-Office) is dat de voedsel- en maakindustrie en farmacie. Binnen deze branche kan dat voor Supply Chain betekenen dat je als interimmer de grondstofplanning oppakt voor de frietjes bij Aviko, of bij Mars zorg draagt voor de masterdata van de welbekende repen.

Waarom opdrachtgevers kiezen voor interim Supply Chain

De meest voorkomende redenen om een interimmer in te schakelen, zijn ter vervanging van ziekte, zwangerschapsverlof of in drukke tijden. Ook zien we vaak tijdelijke projecten die vragen om extra expertise of mankracht met de juiste kennis. Het kan zomaar zijn dat je als interim Supply Chain Specialist bezig bent met de implementatie van een nieuw ERP- of Warehouse Management Systeem. Dit ter optimalisatie van het productieproces of omdat de opdrachtgever (te) hard groeit.

Interimmers in de praktijk

Benieuwd naar het werk van een interim Supply Chain Specialist via NRG-Office? Bekijk dan de video! In deze video volgen we Hans, hij vertelt over zijn rol als Interim Network Planner bij Mars.

Opleiding & werkervaring

Vaak zien we in deze functie mensen met een achtergrond zoals hbo Logistics Management, hbo of wo Supply Chain Management of Bedrijfskundige studies met een minor Supply Chain Management. Als starter begin je vaak in een rol als Customer Service Medewerker, Materiaalplanner of Operationeel Inkoper. Een medior professional groeit meestal door naar een onderzoekende rol, waarin hij of zij operationele taken vlug eigen maakt en een coördinerende of specialistische rol vervult.

Zoals altijd leiden er meer wegen naar Rome. Zo kun je ook instromen op Supply Chain functies met een opleiding als hbo Commerciële Economie. Vaak groei je dan door vanuit een rol als Customer Service Medewerker of Operationeel Inkoper.

Salaris Interim Supply Chain

Gemiddeld ligt het startsalaris van een Junior interim Specialist tussen de €2.650,- en €2.900,- bruto per maand. Voor een Medior professional start dat vanaf €3.500,- bruto per maand. Afhankelijk van werkervaring en specialistische kennis schaalt een werkgever het salaris in.

Duur van een opdracht

Gemiddeld duurt een interim opdracht zo’n zes tot negen maanden. Na afloop van het project zoekt de detacheerder een nieuwe opdracht voor je. Uiteraard in overleg met jou.

Bekijk de vacatures per vestiging

Doorlopend zoeken wij talent voor alle vestigingen in het land. Neem maar eens een kijkje bij onze Interim vacatures. Studeer je nog? Geen probleem! Tussenperiodes kun je mooi opvullen met het werkstudent schap.

Interim Supply Chain Specialist (2)

Blijf op de hoogte