Supply Chain Manager

De Supply Chain Manager stuurt verschillende afdelingen aan. Hieronder vallen veelal planningsteams als Product-, Materiaal en Demand Planners. Naast de planning valt ook vaak de customer service afdeling onder de verantwoordelijkheden. Naast het aansturen en begeleiden van het team is de Supply Chain Manager vaak ook verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van een bepaalde strategie.

 

Customer Service Medewerker

Wat doet een Supply Chain Manager?

Op dagelijkse basis houdt hij of zij zich bezig met het aansturen van zijn team. Op basis van gekozen strategieën begeleidt hij of zij de ontwikkeling van de Supply Chain binnen het bedrijf. Naast bedrijfsbelangen richt deze functie zich ook op de ontwikkeling van zijn of haar teamleden.

Een strategie die de verantwoordelijke voor deze afdeling volgt, heeft bijvoorbeeld betrekking op kostenbesparingen, keuzes voor grotere of juist kleinere warehouses, keuzes voor een bepaald systeem of beslissingen rondom duurzaamheid. In de meeste gevallen pakt de manager deze projecten op en verdeelt ze vervolgens binnen het team.

Ook voor tijdelijke versterking

Een management functie kun je ook op interim basis bekleden. Een veelvoorkomend onderwerp dat wij tegenkomen, als detacheerder van onder managers, focust zich op een goede samenwerking tussen teams.

Opleiding & werkervaring

Een afgeronde hbo- of wo-opleiding in de richting van Supply Chain, Logistics Management en bedrijfskunde zien we in de praktijk veel terug. Naast een gedegen studie vraagt deze rol om de nodige ervaring. Om mensen aan te sturen, is het vaak voordelig wanneer iemand zelf eerder een functie als planner of coördinator vervulde. Voor deze functie vragen bedrijven gemiddeld vijf jaar werkervaring in Supply Chain.

Supply Chain Manager salaris

Het supply chain manager salaris ligt gemiddeld tussen de €4.000,- en €6.000,- bruto per maand.

Het werk van een Supply Chain Manager in de praktijk

Hoe de functie er in de praktijk uitziet? Dat verschilt per organisatie, want ieder (productie)bedrijf heeft haar eigen uitdagingen.  Dit keer volgde we Supply Chain Manager Bas Groenwold, hij neemt je mee in de werkzaamheden, uitdagingen en oplossingen binnen het werk bij AbbVie.

 

Blijf op de hoogte