Stress? Dat betekent werk aan de winkel!

Waar Cuijk tijdens de carnaval rood, wit en groen kleurt, produceren ze bij Logoplaste BV in Elst de verpakkingen voor ’s wereld bekendste rode saus: Heinz! Waar hun Cuijkse collega Robert Londar tijdens dit volksfeest zijn outfit haarfijn op elkaar afstemt, coördineert hij in het dagelijks leven een soepel verloop van master data processen. Hoe Robert terecht kwam in de rol van Master Data Coördinator? En waarom dit hem op het lijf geschreven is? Dat deelt hij met ons!

job.Title

Al snel ontdekte ik de flinke impact van mijn functie. Ik stapte direct in een verantwoordelijke rol. Dit had ik van te voren niet verwacht, dus dat was wel even wennen! Als ik een fout maak in de planning, wat er bijvoorbeeld voor zorgt dat er te weinig flessen zijn om de saus te vullen, verdrinken we in de hoeveelheid ketchup. Waar moet het overschot dan naartoe? Meerdere afdelingen merken de gevolgen als ik daarin een verkeerde keuze maak. Dit levert soms stress op, maar dat maakt het juist uitdagend!

Data, data en nog eens data

Mijn dag begint in de trein. Zodra ik mijn laptop open, bekijk ik wat ik moet aanpassen in de planning en het productieproces. In het weekend kunnen er veel dingen misgaan. Bijvoorbeeld, een machine die niet goed heeft gedraaid. Samen met Heinz bespreek ik wat er moet gebeuren om dit recht te trekken en wat de volgende stappen zijn. Dit doen we aan de hand van data. Vervolgens passen wij hierop de productie aan.

Als ik thuis kom, ontwikkel ik mezelf graag verder. Vanuit Logoplaste BV krijg ik de kans om naast mijn functie als Master Data Coördinator Power BI te bestuderen en het gebruik hiervan tot een hoger niveau te tillen. Met deze tool kan ik actuele productiegetallen met behulp van diagrammen visualiseren. Met Power BI zorg je voor visuele en bruikbare informatie waarmee data toegankelijk wordt voor iedereen. Zo kunnen we als bedrijf bijvoorbeeld inspelen op niet behaalde doelen.

Via Power BI zet ik onze data om in visuele en begrijpelijke taal, denk aan cirkeldiagrammen en grafieken. Deze beelden zorgen voor een gemakkelijk gesprek met mijn collega’s; waar zitten de bottlenecks? Zijn onze KPI’s behaald?

Ons doel: 100% recyclebaar!

Een groot onderdeel van mijn functie is, zoals de titel al zegt, master data. Dit is een hele andere tak van sport. Een groot deel van mijn werk is het maken van een Bill of Material (BOM). Elke dag zit ik gekluisterd aan een van mijn favoriete programma’s: Excel. Hierin zetten we het eindproduct uiteen en verwerkt het SAP team al mijn analyses.

Wij werken met veel verschillende soorten flessen. Bijna 100% is recyclebaar! De machines blazen de preform buisjes tot de vorm van de welbekende sausflessen. Het is ons doel om alle flessen van dit sausmerk 100% recyclebaar te maken en hier timmeren we al een eind mee aan de weg.

 

 

Collega’s zorgen voor een droombaan

Onze cultuur is wat mijn baan een droombaan maakt. Hier heerst een informele sfeer, ik kan zo bij iedereen binnen wandelen. Het is een platte organisatie, de lijnen zijn kort en dit werkt prettig. Omdat wij gemakkelijk met elkaar communiceren en direct resultaat en waarde halen uit het werk, voelt het alsof je je werk voor elkaar doet. We werken dan aan een collectief doel.

Impact maken; dat vind ik vet! Bij zo’n groot sausmerk krijg je de ideale kans. Samen met het doel om te verduurzamen, trok mij dat over de streep om te solliciteren. Als ik in de supermarkt langs de schappen loop met de sauzen, besef ik me dat ik hier nu onderdeel van ben en dat maakt me trots.

Stress? Dat betekent werk aan de winkel! (2)

Recruiter als sparringpartner

Mijn zoektocht naar een baan verliep op rolletjes, dit komt grotendeels door NRG-Office. Ik werd via LinkedIn benaderd door Luca de Rijck, zij sprak mij direct aan met een vacature die goed bij mij paste. De functie is duidelijk en op de juiste manier beschreven. Het voelt persoonlijk. NRG-Office pakt de essentiële punten eruit, waardoor ze ook echt uitblinken. Deze punten maken het werk inzichtelijk.

Van begin tot eind werd ik begeleid. Het voelde alsof Luca, de Recruitment Coördinator, naast mij stond in plaats van boven mij. Ze voelde als een sparringpartner en hielp mij met alle voorbereidingen voor het gesprek die ik zal krijgen bij Logoplaste. Ze nam onzekerheden weg, wat zelfvertrouwen gaf.

Stress? Dat betekent werk aan de winkel!
De flessen die hier worden geproduceerd zie ik terug in de wandelpaden als ik door de supermarkt loop. Dit maakt me trots! Je ziet al je harde werk en het eindproduct ook écht terug.

Een blik op de toekomst

Als ik terugkijk op het proces ging alles heel snel. Aan dit proces zou ik niks willen veranderen, ik heb namelijk dingen geleerd die ik anders niet had geleerd. Mijn tip: sta open voor wat er op je af komt, want je leven kan elk moment anders zijn. Veerkracht brengt je verder dan je denkt. En… stress kan ook leuk zijn. In de toekomst zie ik mezelf van Master Data Coördinator groeien naar Business Analist, hier ga je nog dieper in op data en dat past gewoon bij mij.

Over Logoplaste B.V.

Innovatie dat leidt tot creatie van een duurzaam bedrijfsmodel is waar Logoplaste B.V. voor staat. Ze zetten zich voortdurend in om afval te verminderen, het verlagen van CO2-uitstoot en de beëindiging van verpakkingsafval. Dit allemaal om de wereld een betere plek te maken. Het Wall-to-Wall concept, waarbij het productieproces letterlijk naast de organisatie ligt, zorgt voor een slimmere manier van zakendoen die de klanten en de wereld ten goede komt.