Recruitment, wat is dat?

Heb je een LinkedIn profiel dan ben je ongetwijfeld ooit benaderd door een Recruiter. Of iemand die werkt bij een recruitmentbureau. Werk je in supply chain? Of een ander zeldzaam specialisme? Dan vliegen de connectieverzoeken en LinkedIn berichten je hoogstwaarschijnlijk om de oren. Alleen wat is recruitment? En waarom zijn er zoveel bureaus en bedrijven die Recruiters (of recruitmentbureaus) in dienst hebben? Dat leggen we je uit.

 

Recruitment, Wat Is Dat

Definitie: wat is recruitment?

Het woord ‘recruitment’ is een synoniem voor werving en selectie. Het draait volledig om het vinden, binden, selecteren en aanstellen van de juiste kandidaten. Dit geldt voor zowel tijdelijke als vaste functies. Veel organisaties hebben het recruiten van nieuwe collega’s in eigen beheer.

Recruitment is een synoniem voor werving & selectie. Het omvat het proces van het vinden, binden, selecteren en aanstellen van de juiste kandidaten.

Wat doet een Recruiter?

Als Recruiter ben je verantwoordelijk voor jouw netwerk van talenten en opdrachtgevers. Beide partijen help je bij het invullen van een baan. Waar de een zoekt naar een nieuwe uitdaging, speurt de ander naar versterking van zijn of haar team. Vanuit jouw pool van professionals en bedrijven, vaak binnen een bepaald vakgebied, probeer je ze te koppelen. En zo een win-winsituatie voor professional én werkgever te vinden. Op zoek naar een sfeerimpressie? Bekijk het hier. 

Waarom een recruitmentbureau?

Wanneer een organisatie dusdanig groot is of specialisten zoekt, schakelen zij een recruitmentbureau in. Deze bureaus hebben vaak een groot netwerk binnen een bepaald vakgebied of bepaalde branche, waardoor zij snel de juiste persoon kunnen vinden. Wij, van NRG-Office, zijn ook een recruitmentbureau. Onze specialisatie ligt binnen de voedselproductie en maakindustrie voor supply chain vacatures.

Recruitment Wat Is Dat

Wat is interim?

Het voorvoegsel interim geeft aan dat iemand een functie tijdelijk vervult. Diegene treedt meestal in dienst bij een detacheerder en voert vanuit hun tijdelijke projecten bij opdrachtgevers uit. Waarom bedrijven dit doen? En welke vacatures daarbij horen? Dat leggen we hier uit. Lees verder >>

Wat is werving & selectie?

Werving en selectie houdt zich bezig met het aantrekken, selecteren en aanstellen van geschikte kandidaten voor verschillende opdrachtgevers. Dit kan voor zowel tijdelijk als vast werk. Wat zo’n bureau doet? En welke voordelen dat heeft voor jou? Daarin nemen we je mee. Lees verder >>

Wat is detachering?

Een detacheringsbureau heeft interim professionals in dienst die projectmatig bij externe opdrachtgevers werken. Vaak lossen bedrijven op die manier een tijdelijk personeels- of kennisprobleem op. Lees verder >>

Wat doet een uitzendbureau?

Met een groot eigen personeelsbestand zet een uitzendbureau mensen in op dagelijkse basis. Als bemiddelaar tussen werkzoekenden en bedrijven schakelen zij snel voor kortdurende opdrachten. Of juist voor piekperiodes, zoals het plukken van seizoen groenten. Welke voordelen dit oplevert voor jou? Dat ontdek je hier. Lees verder >>

Ontdek jouw potentieel

Verdwaald in het overschot aan banen? En weet je nog niet precies in welke supply chain uitdagingen of ontwikkelingen jij je wil verdiepen? Het antwoord, dat kan niemand je geven. Wat wij wél kunnen doen? Je de ruimte geven om het te ontdekken. Gewoon door te doen.

Totaaloplossing voor recruitment

Als recruitmentspecialist verbinden we professionals en organisaties aan elkaar, voor zowel interimrollen als vaste functies. Samen met ons zusterlabel helpen we daarmee onze opdrachtgevers nét dat stapje verder. Binnen ieder een eigen specialist. Welke voordelen dat voor jou oplevert?

Blijf op de hoogte